Hlavní obsah

Volkswagen chce do deseti let uvést na trh téměř 70 elektromobilů

Novinky, mb, ČTK

Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá během příštích deseti let uvést na trh téměř 70 nových modelů s elektrickým pohonem namísto dříve plánovaných 50 modelů. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je rovněž česká Škoda Auto.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D. Vizzion je jedním z konceptů elektrických aut značky VW.

Článek

Koncern Volkswagen v souvislosti s plánem elektrorozmachu očekává, že do roku 2028 vyrobí celkem 22 milionů elektromobilů, jež budou stát na jeho vlastních platformách. Jeden takový, model e-Golf, jsme nedávno testovali.

Doposud tento předpoklad zněl na 15 milionů vozů, napsala agentura DPA. „Abychom mohli nezbytné investice do elektrické ofenzívy uskutečnit, musíme dál zvyšovat svou efektivitu a výkon ve všech oblastech,” uvedl šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess.

Foto: Škoda

Škoda Vision iV je konceptem elektromobilu z Mladé Boleslavi.

Samozřejmě, oněch sedmdesát modelů neponese jen značku VW. Mladoboleslavská automobilka Škoda na ženevském autosalonu oznámila, že do konce roku 2022 představí více než 30 nových modelů, z toho minimálně deset bude elektrifikovaných.

Jeden takový představoval i koncept Vision iV, který si můžete prohlédnout na fotografiích. Je to kříženec kupé a SUV, který je dlouhý podobně jako Škoda Kodiaq. Má pohon všech kol a celkový výkon 306 koní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision iV se ukázala i na ženevském autosalonu.

Nemusíme ale čekat na něj, první elektrifikované škodovky se objeví už letos. Má k nim patřit superb plug-in hybrid - vůz schopný jízdy na benzín i na elektřinu, který je možné nabíjet i ze zásuvky - a elektrické citigo.

Reklama

Výběr článků

Načítám