Hlavní obsah

Ženeva 2019: Přilákala i tunery, Brabus už upravil novou třídu G

Novinky, fra

Mercedesy nejsou vůbec špatná auta. A třída G je opravdovým vrcholem pro mnoho fanoušků. Jenže Brabus dokáže udělat i z vynikajícího auta ještě lepší. Jen se podívejte, jak rozšířil a vylepšil legendu mezi terénními auty.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Na stánku Brabusu je díky novému Géčku rušno.

Článek

Pokud budete mít cestu na ženevský autosalon, který začíná pro novináře a zvané právě dnes, určitě nevynechejte značku Brabus. Uvidíte spoustu zajímavých věcí. Nás zaujal právě Brabus 800 Widestar. Auto, které má odpovědět na G63 od AMG.

Začneme zvenku. Nejvýraznější změnou je rozšíření auta o 10 centimetrů. Pod velkými blatníky pak jsou nová třiadvacetipalcová kola (je možné mít i menší verze o průměru 21 nebo 22 palců). Nový nárazník pak plní funkci pořádného přívodu vzduchu k brzdám a motoru. Ostatně i kapota dostala pořádnou nasávací kapsu, aby motor z G63 dostal dostatečnou porci vzduchu. Ale o tom až později.

Foto: Brabus

Šířka auta narostla o 10 centimetrů

Foto: Brabus

Kola mají 23 palců

Auto má zabudované LED diody do střechy, vzadu pořádné křídlo a samozřejmě nové vývody výfuku, které čouhají do boků před zadními koly.

Interiér je celý zabalený do luxusní světle hnědé kůže a alcantary, některé části jsou z uhlíkového kompozitu a další jsou lakovány v černé piano barvě.

Foto: Brabus

Blatníky mají i výdechy teplého vzduchu od brzd

Foto: Brabus

Luxusní interiér sériovky je ještě povýšen

212 koní

Kdo by měl ve svém autě 212 koní, ten si může pískat. Jenže tady tohle stádečko znamená jen přídavek. Ano, vidlicový osmiválec o objemu čtyři litry s dvojicí turbodmychadel dostal opravdu rapidní přídavek síly. Ve výsledku má auto tedy výkon 588 kW (800 koní) a točivý moment 1000 N.m. Auto s tímto agregátem zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a maximální rychlost je omezena na 240 km/h.

Foto: Brabus

Pohled, který neomrzí

Bohužel zatím firma nezveřejnila, kolik by tenhle vůz stál. Ale počítáme, že cena se stejně jako u ostatních vozidel značky bude šplhat k horizontům, na kterých stojí ty nejexkluzivnější značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám