Hlavní obsah

Lexus obul své SUV do tenisek. Pneumatiky navrhla sportovní značka oblečení

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové pneumatiky pro Lexus UX si nekoupíte a na silnici s nimi nevyjedete. Pravděpodobně by to totiž nebyl bezpečný pokus. Zakulacené bílé pryže mají připomínat tenisky. Více než fanoušky motorismu zaujmou na právě probíhajícím Fashion Weeku v New Yorku.

Foto: Lexus USA 2x

Bílé pneumatiky navrhl John Elliott.

Článek

To, jak vypadají dnešní automobilové pneumatiky, má své důvody. Nedávno jsme si například připomněli, proč jsou vlastně černé. I tvar má však své opodstatnění. Například fakt, že nemusí být zakulacené jako u motocyklů, které se naklání. Ovšem když automobilka nechá navrhnout obutí svého vozu návrháře sportovních bot, dopadne to úplně jinak.

Na tradičním Fashion Weeku v New Yorku se představuje Lexus UX, malý crossover, ve speciálním provedení. Pneumatiky má na svědomí módní guru John Elliott. Toho připomíná nápis na boku. Samotné obutí je pak inspirováno teniskou Nike Air Force 1. A to jak barvou, tak i vyřezanými detaily.

Foto: Lexus USA

Lexus UX se již chystá i na český trh.

Tady jde především o styl. „První Lexus UX byl od začátku navržen pro městský provoz. Chtěli jsme tuto myšlenku posunout ještě dále a vytvořit opravdový městský styl,” komentuje koncept Lisa Materazzo, šéf marketingu Lexusu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám