Hlavní obsah

Dacii Duster čeká karoserie pick-up

Duster bude mít užitkovou verzi i v Evropě, v současnosti má procházet homologačním procesem. Na rozdíl od jihoamerického čtyřdveřového pick-upu se znakem Renault má ale ten evropský být spíš pracovním nástrojem.

Foto: Petr Horník, Právo

Dacia Duster (na snímku v klasickém pětidveřovém provedení) dostane i verzi pick-up.

Článek

Renault Duster Oroch, čtyřdveřový pick-up, který se prodává v Jižní Americe, na evropské trhy s logem Dacie nedorazil. Automobilka však přesto v Evropě nabídne Duster s otevřenou korbou. Uvedl to Hakim Boutehra, šéf divize užitkových vozů Renaultu Rumunsko.

Duster pick-up by ale měl hrát spíš na užitkovou notu, jak sdělil Boutehra pro rumunský motoristický web 0-100, což bude oproti Dusteru Oroch poněkud rozdíl. Ten totiž láká zájemce o komfortnější auto s korbou.

O výrobu se má postarat rumunská karosárna Romturingia, která má s pick-upy na bázi Dusteru zkušenosti. V roce 2014 nabídla takový vůz v limitované pětisetkusové sérii a koncem loňského roku představila oranžový dvoudveřový pick-up na základě současné generace Dusteru. Právě tento vůz si můžete prohlédnout na vložených fotkách.

Boutehra dále prozradil, že Duster pick-up je v procesu homologace. To znamená, že bychom se ho mohli dočkat ještě letos. Na ceny, příp. na informaci, zda bude k mání dvou- i čtyřdveřová verze, si zatím musíme počkat.

Foto: Renault Brazil

Takhle vypadá Renault Duster Oroch.

Reklama

Výběr článků

Načítám