Hlavní obsah

Kolínské trojče ve speciální edici: Toyota rozšiřuje vrcholnou výbavu Ayga

Právo, laz

Toyota se u svého nejmenšího modelu snaží zaujmout rozšířením vrcholné výbavy X-Cite. Dodatek Special a verze X-Style přidávají zářivě barevný lak, doplňky v interiéru a nejen to. Premiéru si odbude v Ženevě.

Foto: Toyota

Toyota Aygo ve verzi X-Cite Special zaujme oranžovým lakem

Článek

Zatímco budoucnost kolínských trojčat, tedy miniaut Citroënu C1, Peugeotu 108 a Toyoty Aygo, je nejasná a společný podnik TPCA v Kolíně se při příležitosti ukončení výroby druhé generace se zřejmě rozdělí, Toyota alespoň na své Aygo láká speciální edicí.

Verze X-Cite je nyní k dispozici i ve variantě Special. Ta má svítivě oranžový lak, stejné doplňky uvnitř a leskle černé patnáctipalcové disky kol. Zato edice X-Style je oděna do bílé, naopak s oranžovými doplňky karoserie i interiéru.

Foto: Toyota

Varianta X-Style má oranžové naopak doplňky

Oba „speciály” jsou vybaveny vším, co Aygo nabízí. Nechybí infotainment se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, podpora Apple Carplay a Android Auto či zadní parkovací kamera, multifunkční volant nebo klimatizace. Připlatit si lze za bezklíčový vstup, startování tlačítkem nebo paket Toyota Safety Sense, který zastřešuje prvky jako nouzové brzdění či hlídání jízdních pruhů.

Pohon zůstává stejný. Toyota na rozdíl od francouzských sourozenců nenabízí dvanáctistovku, ale zůstává s upraveným litrovým tříválcem s 53 kilowatty, který poháněl už první generaci. Ceny zatím nebyly zveřejněny, pohybovat by se však měly těsně kolem 300 tisíc korun.

Foto: Toyota

Výrazná barva rozsvítí i interiér

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám