Hlavní obsah

Řidička si zavázala oči jako ve filmovém trháku. Kvůli výzvě havarovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Layton, Utah, USA

Existuje někdo dost inteligentní na to, aby získal řidičské oprávnění, ale zároveň dost hloupý na to, aby řídil auto se zavázanýma očima? Mladá řidička z Utahu minulý týden dokázala, že ano. Inspiroval ji sci-fi snímek Bird Box.

Foto: Profimedia.cz

Jen ze zavázanýma očima se lidé musí venku pohybovat ve filmu Bird Box, pokud nechtějí přijít o rozum. (Ilustrační foto)

Článek

Představte si točitou okresku se slepým horizontem, na které nejsou ani stromy, abyste tušili, kam silnice pokračuje. Pojedete přes ten horizont stokilometrovou rychlostí? Ne, protože nevidíte, co je za ním.

Dalo by se tedy očekávat, že když se někdo bude chtít účastnit tzv. Bird Box výzvy, tedy dostat se někam se zavázanýma očima po vzoru filmu Bird Box, půjde po chodníku s holí v ruce jako slepec, protože de facto v ten moment slepý je. Nikoliv, že bude řídit auto.

Přesně to však zkusila sedmnáctiletá řidička v Laytonu v Utahu, kousek severně od Salt Lake City. Dopadlo to podle očekávání – narazila do jiného automobilu.

„Bird Box výzva při řízení... očekávatelný výsledek. Stalo se to v pondělí a je to důsledek toho, že si řidička zakryla oči na Layton Parkway. Naštěstí bez zranění,” uvedla laytonská policie na Twitteru.

Je pravda, že i ve filmu Bird Box se jezdilo autem, a to nejen v úvodních scénách. Jenže se jelo krokem se zatemněnými okny a řidič se orientoval podle parkovacích čidel. A kolem nebyl normální provoz, protože se vůz pohyboval postapokalyptickým světem. A hlavně to byl film.

Nikdy bychom nečekali, že bude nutné někomu říkat, aby neřídil auto se zavázanýma očima, film nefilm, ale pro jistotu: nezkoušejte to. Samořídicí auta ještě nemáme, takže to nemůže dopadnout lépe než v tomhle případě, jen hůře.

Reklama

Výběr článků

Načítám