Hlavní obsah

Ilustrátor představil ideu příštího Nissanu GT-R. Je divokou evolucí současného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Nissan sice ohromuje svět specialitkami na bázi současného GT-R, ale ani tím a mnoha facelifty neskryje fakt, že je to jedenáct let staré auto. Podle designéra Vladimira Gololobova by příští generace mohla vypadat právě takto.

Foto: Vladimir Gololobov

Ilustrace příštího Nissanu GT-R podle Vladimira Gololobova

Článek

Idea designérova GT-R s kódovým označením R36 je kombinací prvků současného GT-R a modelu 2020 Vision Concept, který automobilka odhalila pro závodní videohru Gran Turismo už v roce 2014. Vypadá však mnohem víc jako skutečné auto než jako ryze okruhová placka.

Foto: Vladimir Gololobov

Gololobov postavil své GT-R i na okruh.

Na druhou stranu, ani s plackou by se Gololobov nemusel stydět - Nissan se v létě nechal slyšet, že příští generace GT-R bude nejrychlejším autem na světě. Nakolik mu zůstane současná nátura auta použitelného každý den, ale schopného na požádání zadupat většinu i mnohem dražší konkurence do země, se musíme nechat překvapit. [celá zpráva]

Vraťme se ale k práci ruského designéra. Že je to koncept, jasně naznačují zaslepené zadní sklo a také příliš úzká okna dveří, přes která by toho nebylo moc vidět.

Foto: Vladimir Gololobov

Všimněte si všemožně vystouplých blatníků.

Z určitých úhlů pohledu nicméně vůz působí jako bugina; blatníky nevystupují ze siluety vozu jen nahoru, ale zčásti také do stran, což nejednomu připomene fantaskní autíčko na dálkové ovládání.

Můžeme očekávat, že Nissan něco takového skutečně postaví? Vzhledem k tomu, že Gololobov není s automobilkou nijak spojen, je nezávislý designér, pravděpodobně nikoliv. Je to ale možná trochu škoda.

Foto: Nissan

Nissan 2020 Vision Concept se představil v roce 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám