Hlavní obsah

Takhle vypadá 420 km/h v Bugatti Chiron

Nejvyšší rychlost chironu je u Bugatti trochu ožehavé téma, šéf značky v minulosti uvedl, že rychlostní rekord není prioritou. Vůz má elektronicky omezenou maximálku na 420 km/h, a to prý kvůli pneumatikám. Podívejte se, jak takový kalup vypadá.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron

Článek

I když 420 km/h není rychlostní rekord - ten u silničních aut drží Koenigsegg Agera RS s hodnotou 444,6 km/h -, přesto se k takové rychlosti běžný smrtelník v autě jen sotva dostane. A sice jsme viděli, jak snadno se chiron dostane k 300 km/h, ale čtyřstovka je úplně jiná liga. [celá zpráva]

Jistě jste si všimli, že toto video nepochází od Bugatti; ostatně, demonstrovat elektronický omezovač rychlosti automobilce samotné k ničemu není. A šéf značky Stefan Winkelmann v minulosti uvedl, že rychlostní rekord není jeho prioritou. [celá zpráva]

Naměřená rychlost byla 261,696 mph, tedy 421,159 km/h, a chiron k tomu potřeboval dráhu dlouhou 4,3 kilometru. Test proběhl na polygonu Johnnyho Böhmera na Floridě.

Ovšem, jak si jistě všimnete, ze začátku nejede ani zdaleka na plný plyn. Řidič na to skutečně šlápne až někde ve 160 km/h. Jak vypadá plný plyn v chironu hned ze startu, ukáže jiné, byť poněkud starší video; na 60 mph (97 km/h) mu to trvá 3,01 sekundy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám