Hlavní obsah

Škodovky dostanou nové prvky designu, jako první scala

Novinky, maž

Škoda Auto mění svůj „designový jazyk”. Nepůjde o revoluci, podle šéfdesignéra značky Olivera Stefaniho to bude spíše evoluce. Nové prvky dostanou všechny nové škodovky, jako první scala.

Foto: Škoda Auto 2x

Nová stylizace přídě u modelů Škoda

Článek

Podle šéfdesignéra značky Stefaniho nepůjde o revoluci, nýbrž o evoluci. Jedním z nových prvků je šestihranná maska chladiče, která bude vzpřímená. Krystalické prvky odkazující na proslulý český křišťál se objeví v předních a zadních světlech. Zadní svítilny přijdou o typické písmeno C, nyní budou ve tvaru L.

Na pátých dveřích se nově bude objevovat nápis ŠKODA, který nahrazuje na tomto místě dříve využívané kulaté logo okřídleného šípu. Uvnitř lze pak očekávat potahy sedadel z mikrovlákna Suedia a kontrastních barevných švů. Povrchy palubní desky a dveřních panelů dostanou měkké výplně.

Poprvé se ukážou nové prvky už v prosinci

Prvním modelem, kde Škoda ukáže svůj nový designový jazyk, bude model Scala, hatchback velikosti VW Golf, který nahrazuje dosavadní Rapid Spaceback. Škoda jej odhalí první prosincový týden. A v dalších letech budou následovat další modely: nová Octavia, omlazený Superb nebo zcela nová Fabia.

Foto: Škoda Auto

Nová stylizace žádě u modelů Škoda

„Náš nový designový jazyk je plynulejší, dynamičtější a především emocionálnější. Chceme oslovit více lidí. Naším cílem je, aby se zákazníci pro vůz Škoda rozhodli nejen kvůli tomu, že je praktický, nabízí hodně prostoru a má výjimečný poměr ceny a výkonu. Měli by také milovat jeho design a vytvořit si ke svému vozu speciální emocionální vztah,“ uvedl Oliver Stefani, šéfdesignér značky.

Namísto obvyklého označení Simply clever (česky: jednoduše chytrý) mladoboleslavská automobilka nově začíná používat označení Simply Surprising - v překladu jednoduše překvapující.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám