Hlavní obsah

I svědci a záchranáři jsou oběťmi nehod. Psychicky, říká další díl kampaně

Emotivní kampaň s názvem „Hlavně bezpečně” pokračuje třetím klipem z pera režiséra Dana Pánka. Tentokrát však není zaměřeno na příčiny vzniku dopravních nehod, ale na nezraněné účastníky nehod, svědky a záchranáře. Dostalo název „Svědci”.

Svědci - online spot pro kampaň Hlavně bezpečněVideo: Hlavně bezpečně

 
Článek

„Od ledna do září 2018 bylo na českých silnicích lehce zraněno skoro dvacet tisíc osob, 1 857 pak těžce. Lidé ze záchranných složek se denně potýkají s nespočtem stresových situací takového rázu, že si je běžný člověk nedokáže představit. Zatímco nezraněný účastník dopravní nehody v tom nejlepším případě odjede domů a příště se chyby vyvaruje, na IZS čekají ihned další záchranné akce. To je ohromný nápor na psychiku,” komentuje video Jan Matoušek, výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů.

Nové video, nazvané „Svědci”, se zaměřuje na kritické fáze po nehodě, která je z hlediska psychického zdraví účastníků nehody klíčová. Apeluje tedy na bezpečnost při řízení z trochu jiného pohledu.

První video této kampaně říkalo, že pro agresivní řidiče není v nebi místo, a druhé, že si nemáte při řízení domlouvat rande, protože vám spadne telefon a když ho budete hledat, nabouráte.

Kampaň je financovaná z Fondu zábrany škod, tedy z fondu, do kterého my všichni řidiči přispíváme na povinném ručení. Je zřízen zákonem č. 168/1999 Sb. a spravuje ho Česká kancelář pojistitelů. Peníze z fondu jsou rozdělovány mezi základní složky IZS, tedy hasiče, policisty a záchranáře, ostatní složky IZS a preventivní a podobné projekty vedoucí ke zvýšení bezpečnosti na silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám