Hlavní obsah

Nejméně závad má Porsche 911, propadla Dacia

Novinky, ČTK, maž

Nejméně poruchovým vozem je Porsche 911. Následují modely Mercedes B a GLK na druhém místě a Mercedes SLK na bronzové příčce. Vyplývá to ze statistiky německých technických kontrol TÜV.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Porsche 911 Turbo

Článek

Zatímco tříleté vozy Porsche při technické kontrole vykazovaly závažné nedostatky ve 2,5 procentu případů, modely Mercedes B a GLK měly podíl vážných závad 2,6 procenta a Mercedes SLK 2,8 procenta. Porsche 911 kralovalo i ve všech kategoriích starších vozů.

Ve třídě mini znovu zvítězil Opel Adam (4,4 procenta). U malých vozidel je první Hyundai i20 (3,0 procenta). U kompaktních vozů se v čele umístil Mercedes třídy A (3,2 procenta). Ve střední třídě přebírá vedení od loňského vítěze Volvo V40 (4,2 procenta) opět Mercedes C (3,0 procenta), předtím to bylo obráceně.

Mezi MPV Mercedes třídy B přebírá pozici od modelu Golf Sportsvan. Mercedes GLK obhájil vedení ve třídě SUV. Modely od Škody byly v tomto žebříčku průměrné - ani extrémně spolehlivé, ani s velkým množstvím závad.

Dacia propadla

Na obráceném konci tabulky jsou Dacia Logan (14,6 procenta). Na předposledním místě je Renault Clio (13 procent) a třetí od konce pak Fiat Punto s 12,1 %.

Celkově se největší nezávislá zpráva o ojetých vozech zaměřuje na téměř devět milionů technických kontrol 231 modelů vozů, a to od 2. poloviny roku 2017 do první poloviny roku 2018.

Kompletní výsledky zatím nejsou k dispozici on-line (lze si je však koupit přes internet), vycházejí jako speciální příloha německého časopisu AutoBild.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám