Hlavní obsah

Motorka se sajdkárou má zabudovaný dron

Novinky, fra

Moderní doba vstoupila i do společnosti s tak klasickou pověstí, jako je Ural. Motorka se sajdkárou s názvem Air LE si totiž vozí s sebou malý dron, který může dělat průzkum terénu nebo alespoň pěkná selfie.

Klasická motorka Ural se sajdkárou, která si veze vlastní dron.Video: Ural Motorcycles

 
Článek

Nejsme si jisti, jestli jste zaregistrovali, že tradiční ruský výrobce motocyklů a sajdkár Ural už není ruský. Je to už docela dost let zpátky, kdy tenhle dříve výdělečný podnik převzali mladí ruští investoři, rozdělili ho na tři části, měli velké plány, a nakonec většinu prodali Američanům.

Ti teď ve městě Redmond ve státě Washington staví v malém týmu stále ty samé tříkolové motocykly, které se vyznačují jednoduchostí, fortelnou konstrukcí a terénními vlastnostmi, jako kdysi, když Ural znamenal důležité vozidlo sovětských armádních sil.

Foto: Ural Motorcycles

Stačí trocha příprav a dron letí.

Foto: Ural Motorcycles

Víko složí i jako dronport

Jenže právě proto Ural nikdy nebyl brán jako nositel hi-tech technologií. Tyhle motocykly se vyznačovaly tím, že si vozily všechno (doopravdy všechno) nářadí na opravu s sebou. Žádné speciální přípravky. Prostě pár základních věcí a motorka mohla být do posledního šroubku rozebraná.

A teď tohle. Ve špičce sajdkáry je totiž malá schránka vytištěná na 3D tiskárně firmou StrataSys, ve které ukrývá dron DJI Spark. Ano, to je selfie dron, který se může ovládat vysílačkou, mobilním telefonem nebo třeba jen gesty rukou.

Motocykl ale má i další moderní novinky. Představte si, že má třeba USB konektor pro nabíjení mobilního telefonu. Nebo teleskopickou tyč pro upevnění větrného rukávu.

Pokud se obáváte, že Ural zcela zapomněl na své původní zaměření, tak nemusíte, Pořád je to ta samá motorka s nářadím, lopatou, nosičem na sajdkáře a na něj přesně padnoucím kufrem. Jen ta cena 17 999 dolarů, tedy přes 410 000 korun, je docela dost. Ovšem takto vybavených motocyklů vznikne jen 40.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám