Hlavní obsah

První pokuta za kouření marihuany v Kanadě padla hodinu po legalizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winnipeg, Manitoba, Kanada

Pokuta se týkala zákazu kouření při řízení a byla pořádně vysoká. Nejmenovaný řidič kouřil marihuanovou cigaretu a řídil auto, což je zakázáno. Situace je stejná jako u alkoholu - při řízení je konzumace nelegální.

Foto: Profimedia.cz

Kouřit marihuanu za volantem je v Kanadě stále nezákonné, stejně jako pít za volantem alkohol (ilustrační foto).

Článek

Legální e-shopy s marihuanou určenou k rekreační konzumaci, která se v Kanadě stala rovněž plně legální, otevřely tuto středu v 0:01 ráno. Okolo jedné hodiny ranní už byla na světě první pokuta ve výši 672 kanadských dolarů, tedy 11 579 korun.

Popis prohřešku zní „konzumace konopí v motorovém vozidle na dálnici“ a policista Gord Spado jí potrestal nejmenovaného motoristu. Marihuana byla podle něj získána nelegálně, protože byť si motorista zboží již objednat mohl, nemohlo mu být do jedné ráno doručeno. Za to ale trestán nebude.

„Stejně jako u alkoholu je konzumace konopí legální – a stejně jako u alkoholu konzumace ve vozidle legální není,“ komentuje winnipežská policie incident na twitterovém příspěvku.

Reklama

Výběr článků

Načítám