Hlavní obsah

Vybržďovač způsobil nehodu na australské dálnici a ujel. Zachytila ho kamera

Jak nebezpečné může být vybržďování, ukázal Australan, který se chtěl mstít za drobnost. Zapříčinit tímto způsobem dopravní nehodu je až příliš snadné a poblíž může být někdo s kamerou, která to všechno natočí.

Foto: Profimedia.cz

Vybržďovat někoho na dálnici může být velmi nebezpečné (ilustrační foto).

Článek

Právě to se stalo na australské dálnici M7 v předminulém týdnu. Všimněte si šedého mercedesu, který levým pruhem předjede několik aut, zařadí se do pravého a před stříbrnou mazdou šlápne na brzdu.

Mazda ještě zareagovat stačí, ale pick-up za ní už nikoliv a do mazdy narazí. A černé Toyotě Hilux úplně vzadu chybí jen málo, aby z toho udělala hromadnou nehodu.

Řidič mercedesu, snad nevěda, že způsobil nehodu, jede dál. Vše je ale zaznamenáno na kameře dodávky, jejíž řidič, doufejme, předá video policii a ta skutečného viníka nehody najde a potrestá.

Je pravda, že se hilux, bílý pick-up i mazda měly po předjetí dodávky zařadit zpátky do levého pruhu – připomínáme, že v Austrálii se jezdí vlevo, takže ten pravý je předjížděcí – a nechat rychlejší mercedes předjet. Jenže „pomsta“ řidiče mercedesu byla úplně zbytečná, znamenala poškození minimálně dvou aut a ohrožení několika lidí na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám