Hlavní obsah

Pidiauto ukrývá pod kapotou 145 koní

Novinky, fra

Nejmenší z nejmenších Volkswagenů se jmenuje Up! Jeho nejsilnější verze pak pyšně nosí jméno GTI. U B&B Automobiltechnik si však mysleli, že tohle auto je moc slabé. I na tu velikost. A tak mu pořádně vyladili motor.

Foto: B&B Automobiltechnik (3x)

VW Up! GTI od B&B Automobiltechnik

Článek

Litrový tříválec v GTI zvládne vyhnat vůz na stovku za 8,8 sekundy. B Automobiltechnik z německého Siegenu upravili vůz tak, že to dokáže už za 7,9 sekund. Jak je to možné?

V motoru upravili sání vzduchu na sportovnější, pak přišlo na řadu turbodmychadlo, kde zvedli tlak o přibližně 0,2 baru. S tím muselo přijít i přemapování vstřikovací jednotky. Výsledek je, že tenhle prcek má 107 kW (145 koní) a 260 N.m točivého momentu. To vše u auta, které má hmotnost jen 1070 kg.

Foto: B&B Automobiltechnik (3x)

Snížený podvozek je znát

Foto: B&B Automobiltechnik (3x)

Sportovní interiér je už z výbavy GTI

Podvozek samozřejmě dostal nové pružení se sníženou světlostí o 30 mm, nová kola a sportovní pneumatiky. Mimochodem – tlumiče na kolech jsou stavitelné. I díky nim pak maximální rychlost vzrostla na 210 km/h.

Pokud se vám tahle úprava líbí, pak je k dispozici u firmy ve standardní nabídce. To zvýšení výkonu motoru vyjde na 1498 euro, tedy asi 39 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám