Hlavní obsah

Poprvé v historii: Papež na oficiální akci pojede ve škodovce

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František během své návštěvy Irska usedne do upravené Škody Rapid. Je to vůbec poprvé, kdy nejvyšší představitel církve pojede na oficiální akci vozem značky Škoda.

Foto: Škoda Auto 2x

Upravená Škoda Rapid pro návštěvu papeže v Irsku.

Článek

Rapid bude papeže vozit v rámci jeho návštěvy Dublinu během Světového setkání rodin a následné oficiální návštěvy. Jde o modrý model se stříbrnými koly v karosářské verzi spaceback. Modrá barva je ve skutečnosti fólie a jde o odstín, který normálně rapid nemá.

Auto jako takové se liší jenom detaily. Má čirá okenní skla namísto původních tónovaných, větší loketní opěrku a na levém boku je vatikánská standarta.

Jakou má rapid motorizaci, Škoda neuvedla, jak jsme ověřili v archivu automobilky, je to historicky poprvé, kdy papeže poveze vůz z Mladé Boleslavi. Standardním služebním autem papeže je upravený Hyuundai Santa Fe, jeho předchůdce jezdil v Mercedesu ML s neprůstřelnou střechou.

Papež František je znám tím, že dříve s oblibou jezdil veřejnou dopravou. Za dobu svého působení dostal darem několik automobilů a motocyklů, naposledy bílé Lamborghini Huracán, které se prodalo v aukci za 18 miliónů korun a celý výtěžek šel na dobročinné účely. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Upravená Škoda Rapid, ve které se bude vozit papež František

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám