Hlavní obsah

Kniha o značce Ferrari vyjde dráž než nové auto

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knih o vozech Ferrari vyšla už velká spousta. Ale žádná z nich nemá 514 stra, nevyjde v pouhých 250 kusech a není podepsaná třemi nejvyššími představiteli značky. A nestojí 30 000 dolarů, tedy přes 660 000 korun.

Vše, co jste chtěli vědět o Ferrari, je v jedné drahé knize.Video: Taschen/Ferrari

 
Článek

Ano, opravdu tolik stojí kniha. Ale pozor! Nejen ona, k ní totiž patří i ten úžasný stojan z výfuků a ventilových vík značky Ferrari. Sama kniha je pak ručně vázaná v kůži a na první straně je trojice jmen: John Elkann, šéf Ferrari, Piero Ferrari, syn Enza Ferrariho, a Sergio Marchionne, dnes již zesnulý šéf koncernu Fiat.

Pokud se vám zdá, že ta cena je poněkud přemrštěná, tak je možné si u obchodního domu Taschen objednat i levnější verzi za 6000 dolarů (133 000 Kč), která má desky inspirované ventily, edice je omezena na 1697 kusů a samozřejmě chybí ten stojan.

Další superknihy

Samozřejmě že tohle není ojedinělý případ, kdy jsou vydávány knihy o automobilech a automobilkách v takových cenových relacích. Tou vůbec nejdražší knihou byla 852stránková kniha Official Ferrari Opus, která stála 275 000 dolarů (přes 6 miliónů korun), jejíž logo značky na obalu zdobilo 30 diamantů.

Knihy vydávají samozřejmě i jiné značky. Například nedávno Bentley oznámil, že vydá knihu o historii i budoucnosti firmy. A není ledajaká. Je tak velká, že váží třicet kilogramů. Cena zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám