Hlavní obsah

Místo volantu kleště, místo sedačky kýbl. Nic horšího jsem neviděl, říká anglický policista

Policie zastavila muže v anglickém Norfolku, protože jeho vůz neměl přední světla ani nárazník. Uvnitř je čekalo další překvapení - chyběly budíky, sedačka a dokonce i volant. Řidič zatáčel pomocí kleští a seděl na kýblu.

Foto: Profimedia.cz

Britský řidič zatáčel kleštěmi místo volantu.

Článek

Co běžně potřebujete k řízení auta? Sedačku, volant, tachometr, a pokud je tma, tak i světla. Muž v anglickém Norfolku však v noci ze čtvrtka na pátek minulý týden vyrazil na cestu, aniž by jeho Peugeot 206 těmito komponenty disponoval.

Vůz zastavila policie, a to zprvu z toho důvodu, že mu zcela chyběla přední světla s nárazníkem a levým blatníkem. Mimo to měl vůz místo levých kol dojezdové rezervy a ta vzadu měla defekt.

Foto: Profimedia.cz

Peugeot 206 bez světel, sedačky a volantu, jak ho zastavili policisté v Norfolku

Uvnitř však čekalo na policisty další překvapení – řidič seděl na kýblu a místo volantu zatáčel kleštěmi, kterými držel tyč řízení. A také nevěděl, jak rychle jede, protože neměl přístrojový štít.

Foto: Profimedia.cz

Peugeot 206 bez světel, sedačky a volantu, jak ho zastavili policisté v Norfolku

V interiéru toho chybělo ještě mnohem více, jak ukazuje příspěvek norfolské policie na Twitteru. „Tohle auto je nejnezpůsobilejší k provozu, jaké jsem kdy viděl,” okomentoval ho policista Jon Parker.

Nebylo zveřejněno, jaké odůvodnění pro jízdu s vozem v takovémhle stavu řidič předložil, ani jakým konkrétním obviněním bude čelit. Podle tweetu policie jich bude „příliš na to, aby byly vypsány”.

Reklama

Výběr článků

Načítám