Hlavní obsah

Fascinující podívaná: McLaren ukázal ruční výrobu svých aut

Novinky, maž

Britský McLaren zveřejnil video, které ukazuje výrobu supersportovních modelů značky. Je to fascinující podívaná tím spíše, že valná část výroby je stále ruční.

BEZ KOMENTÁŘE: McLaren ukázal, jak ručně vyrábí svá autaVideo: McLaren

 
Článek

Sériová výroba automobilů je obvykle zajímavá podívaná. Milimetrová souhra robotů nebo následná přesná práce dělníků je, pokud do továrny zavítáte na den otevřených dveří, nevšední podívanou i pro lidi, kteří se o auta zajímají jenom okrajově.

McLaren, jehož továrna ve Wokingu vypadá velice futuristicky, ve svém novém videu ukazuje některé důležité fáze výroby - nanesení barvy na karoserii, spojení podvozku s motorem, instalace kabelových svazků atd. Video končí prvním nastartováním a následným odvozem hotového auta na přepravní vůz.

Britský výrobce sportovních automobilů McLaren nastínil i plány na příští roky. Do sedmi let by se nabídka měla rozšířit na 18 modelů (včetně derivátů a speciálně upravených aut), v roce 2025 by pak veškerá produkce měla být hybridní. Ročně by chtěla automobilka z britského Wokingu prodávat šest tisíc automobilů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám