Hlavní obsah

Pikes Peak a Goodwood. Elektromobil Volkswagenu má dva cenné skalpy po sobě

Automobilka Volkswagen vzala model I.D. R, čerstvého držitele rekordu závodu do vrchu na coloradském Pikes Peak, na Festival rychlosti do Velké Británie, konkrétně do Goodwoodu. Chtěla rekord zdejší trati mezi elektromobily a povedlo se. S hodnotou 43,05 s zajel Romain Dumas na Volkswagenu I.D. R o více než čtyři sekundy rychlejší čas, než byl dosavadní rekord.

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordní jízda Volkswagenu I.D. R v GoodwooduVideo: Goodwood Road & Racing

 
Článek

Díky nedávno překonanému rekordu v americkém Pikes Peak dostal model I.D. R přízvisko „Pikes Peak”, právě podle onoho závodu. Poprvé v historii se na něm podařilo stlačit čas pod osm minut. [celá zpráva]

Stejný vůz se stejným pilotem, Romainem Dumasem během uplynulého víkendu atakoval i 1,86 km dlouhou trať závodu do vrchu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Dosavadní rekord elektromobilů byl stanoven v roce 2013 Johnym Cockerem na voze Lola-Drayson B12 69/EV časem 47,34 sekundy.

Foto: Volkswagen

volkswagen I.D. R v Goodwoodu

Dumas byl s časem 43,05 o více než čtyři sekundy rychlejší, a stal se tak novým držitelem rekordu elektromobilů. Video vypadá, že je zrychlené, ale není – Dumas opravdu jede tak rychle.

V rámci letošního ročníku byl dokonce nejrychlejší a na méně než dvě sekundy se přiblížil absolutnímu rekordu trati. Ten od roku 1999 drží Formule 1, konkrétně McLaren MP4/13 s Nickem Heidfeldem za volantem, a to s časem 41,6 sekundy.

V současnosti již Formule 1 (a motocykly) z bezpečnostních důvodů v Goodwoodu nezávodí s časem, na trati se ale objevují – byť v pomalejším tempu než před lety. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám