Hlavní obsah

Přilba Ayrtona Senny míří do aukce. Vyjde na milióny

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festivalu rychlosti v Goodwoodu, který se uskuteční 12. až 15. července, budou k vidění ledasjaké unikáty. Mnoho jich také bude vydraženo na oficiální aukci, která pravděpodobně strhne všechny rekordy. A to třeba i proto, že tentokrát se tam objeví superzajímavé věci, jako třeba helma Ayrtona Senny. Cena bude vysoká.

Foto: Bonhams

Helma Ayrtona Senny.

Článek

Jsou memorabilie, které připomínají svého majitele spíš vzdáleně. Pokud se budeme snažit najít takové od legendy formule 1 Ayrtona Senny, pak můžeme říct, že třeba každá Honda NSX je takovým kouskem, protože to byl on, kdo pomáhal při jejím vývoji a testování.

Jenže pak jsou kousky, které s majitelem byly opravdu ve styku. Tím je i helma Ayrtona Senny. Pravda, není to přesně ta, kterou používal na závodech, ale jde o záložní helmu pro testování na okruhu Paul Ricard v roce 1994, tedy v roce jeho smrtelného neštěstí.

Foto: Bonhams

Helma Ayrtona Senny

Foto: Bonhams

Helma Ayrtona Senny

Takže přímo TA helma to není, ale tahle je nastříkána v brazilských barvách, je ozdobena logy Bell a Nacional a slavný jezdec ji prokazatelně měl na sobě.

Cena za helmu ale není vůbec nízká. Očekává se, že nový majitel bude muset zaplatit minimálně dva a půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám