Hlavní obsah

Může za kuriózní nehodu ferrari vypnutá stabilizace?

Číňanka si půjčila Ferrari 458 Italia k projížďce, záhy však havarovala. Nad vozem ztratila kontrolu na mokré vozovce. Poškození auta je vážné, ale podle policie došlo jen k lehkým zraněním zúčastněných osob.

Foto: Ferrari

Ferrari 458 Italia (Ilustrační foto)

Článek

Čínská řidička, která si nejspíš plnila svůj sen, narazila do protijedoucího SUV. Stalo se to v minulém týdnu nedaleko nákupního centra v čínském městě Wenling.

„Poprvé řídím ferrari, je to ten nejúžasnější pocit,” říkají titulky na začátku videa. Pak ale vidíme ten stejný vůz, jak na mokré vozovce smýká zádí a naráží do středové bariéry a bílého SUV, které jede v protisměru.

Poškození vozu je vážné, celá přední část je zdemolovaná. Dokonce nebylo možné ani vůz naložit na odtahovku standardním způsobem, bylo nutné povolat jeřáb, píše čínský zpravodajský web Sohu News s odkazem na Taihou News. Podle policie však zranění lidí nebyla vážná.

Foto: Ferrari

Ferrari 458 Italia

Příčina nehody se stále vyšetřuje. Podle webu Daily Mail, který zprávu také uveřejnil, se na sociálních médiích spekuluje, že řidička vypnula kontrolu trakce a příliš sešlápla plyn. Na to vůz protočil zadní kola a vymkl se kontrole - a řidička ho nedokázala zvládnout.

Podle Daily Mailu za vůz půjčovna zaplatila půl miliónu liber, tedy v přepočtu cca 14,7 miliónu korun. Škoda má být ve výši zhruba poloviny této částky.

Reklama

Výběr článků

Načítám