Hlavní obsah

Americká pizzerie na vlastní náklady opravuje silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký řetězec pizzerií se za vlastní peníze pustil do oprav silnic, aby se prý nic nestalo jídlu, které si zákazníci vezou domů. Stačí mizernou silnici nominovat na webu.

Foto: Profimedia.cz

Americký řetězec restaurací začal opravovat silnice. (Ilustrační foto)

Článek

Máte ve svém okolí špatné silnice? Nejedna silnice na opravu čeká roky. Uspíšit tento proces, alespoň v USA, se v posledních týdnech rozhodl řetězec Domino's Pizza.

Je to přesně tak, jak to vypadá - soukromý subjekt za své vlastní peníze opravuje silnice. Ale ne proto, aby na nich zvýšil bezpečnost, nýbrž aby zajistil, že když si vezete pizzu domů, nedojde k úhoně kvůli díře v asfaltu.

„Naši řidiči jsou experti v jízdě po špatných silnicích. Avšak ty silnice by neměly poškodit vaši pizzu, když si ji vezete domů. Tak s tím něco děláme,” říká komentář videa. Začíná s dírou vpravdě enormní v kalifornském městě Burbank.

Řetězec to podle britského webu CarThrottle, který zprávu přinesl, dělá zejména kvůli publicitě. Kromě USA působí i ve Velké Británii, stejně jako ve všech našich sousedních zemích; ale u nás zatím nikoliv. A stav britských silnic je na tom obecně stejně špatně, jako u nás.

Podle webu PavingForPizza.com, kde je možné nominovat mizernou silnici na opravu řetězcem, bylo na třech místech opraveno 53 děr a na čtvrtém vyspraveno 125 čtverečních metrů silnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám