Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia dorazí v roce 2020, na silnicích už jezdí s kamufláží

Novinky, maž

Škoda pilně testuje čtvrtou generaci svého nejprodávanějšího modelu - Octavie. Kamuflovanou verzi kombi již spatřili na alpské cestě Grossglockner Hochalpenstrasse. Auto vypadalo o dost větší než současná generace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia III

Článek

Současná octavia by podle neoficiálních zpráv měla na trhu vydržet do roku 2020, kdy ji nahradí nová, rozměrově větší generace. Octavia tak bude mít blíže k superbu, což se stalo i při přechodu z druhé generace na tu současnou.

Design vozu navrhl Jozef Kabaň, který od loňska pracuje pro BMW. Kontroverzní rozdělení předních světlometů ale nová generace podle našich informací mít nebude.

Základem bude litrový tříválec, vrcholné provedení RS by mělo mít výkon 300 koní (221 kW). Počítá se i s plug-in hybridní verzí. Technika bude patrně podobná jako u hybridního superbu, kombinujícího spalovací motor a elektromotor; na trh v sériové verzi přijde už příští rok. Fotografie kamuflované octavie přinesl Motor1.

Nová octavia bude jezdit na poslední generaci modulární platformy MQB, jistotou jsou dvě karosářské verze – liftback a kombi. Ještě před octavií Škoda ukáže nový model Spaceback, který nahradí dvě verze rapidu, omlazený superb a kompaktní SUV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám