Hlavní obsah

Kia zruší model Soul se spalovacím motorem

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete koupit model Kia Soul, budete mít trochu problém s výběrem. Tohle auto totiž už nenakonfigurujete se spalovacím motorem, protože jeho výroba skončila. Teď už bude Soul jen elektrický.

Foto: LL, Novinky

Kia Soul 1.6 T-GDI

Článek

Kia Soul není žádný prodejní trhák, který by byl v portfoliu korejské značky extrémně důležitý. A tak si Kia může dovolit tohle tak trochu volnočasové auto posunout ještě kousek jinam. A protože z 12 100 prodaných kusů jich bylo 5400 ve verzi s elektrickým pohonem, je jasné, kam to bude. Ano, Kia Soul se už nevyrábí se spalovacím motorem a to, co mají dnes dealeři na skladech, se vlastně jen vyprodává.

Minulý rok jsme vám nabídli test vozu s nejvýkonnějším agregátem v nabídce. [celá zpráva]

Potvrdila to i Kateřina Jouglíčková, tisková mluvčí značky Kia pro Českou republiku. Soul bude prý od nové generace pouze elektrický, a kdo chce verzi se spalovacím motorem, má poslední možnost, ale jen s již nespecifikovanou výbavou, protože vozy do výroby již nejde zadávat.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kia Soul Ev

Kia s tímto elektrickým vozidlem chce popostrčit značku do nové éry, která bude reflektovat nové emisní předpisy a požadavky národních vlád, které se stále více snaží tlačit automobilovou dopravu k lokálně ekologičtějším druhům pohonů. Značka tak počítá, že největší prodeje v Evropě budou v Německu (loni se jich zde prodalo 3000 kusů a letos 1900 kusů za pět měsíců) a Norsku s kontroverzní, ale legální podporou elektrických vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám