Hlavní obsah

Filipínský prezident nechal sešrotovat stovku pašovaných motorek

Rodrigo Duterte, ač sám motorkář, přihlížel sešrotování stovky motocyklů, které byly na Filipíny dovezeny nelegálně. Hodnota zničeného majetku dosáhla téměř 14 miliónů korun. Sešrotovány byly zejména pro výstrahu ostatním pašerákům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Filipínách zničili stovku pašovaných motorekVideo: AP

 
Článek

Filipínský prezident Rodrigo Duterte nejde pro výstrahu pašerákům daleko. Letos v únoru nechal sešrotovat 30 importovaných automobilů, z nichž nebyla řádně zaplacena daň. Byl mezi nimi i ceněný Chevrolet Corvette C3. [celá zpráva]

Dnes máme před sebou podobný úkaz – stovka motocyklů dochází záhuby pod pásy buldozeru. A nejsou to jen tak nějaká přibližovadla, vidíme stroje značek Triumph, BMW či Harley-Davidson. Celková hodnota sešrotovaného majetku je zhruba 640 tisíc dolarů, tedy asi 13,9 miliónu korun.

Duterte sám je přitom vášnivým motorkářem. „Když buldozer ničil ten Harley, bylo mi, jako bych dostal ránu do krku. Jaká škoda,” uvedl dle webu RideApart. Sešrotování bylo nařízeno v rámci boje filipínské vlády proti pašeráctví. Má sloužit k odstrašení těch, kdo by se o něj chtěli pokoušet.

Reklama

Výběr článků

Načítám