Hlavní obsah

Porsche v Lipsku otevírá safari. Půjčí na to svůj offroadový polygon

Prohlídka továrny Porsche v Lipsku může být o prázdninách spojena s exkurzí do světa ptactva či exmoorských ponyů, které automobilka chová. Safari je určeno pro děti školního věku a otevřené bude jen necelý měsíc.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche (Ilustrační foto)

Článek

Zamluvili jste si v rámci rodinné dovolené prohlídku továrny Porsche v Lipsku, ale rodina teď prská, že ji to nezajímá? Automobilka Porsche představuje řešení – Porsche Safari s ptáčky a poníky.

Na offroadovém polygonu u lipské továrny Porsche, kde se vyrábí modely Macan, Cayenne a Panamera, nabídne dětem možnost prohlédnout si život ptáků anebo stádo poníků, které automobilka chová.

Foto: Profimedia.cz

Exmoorští poníci

Kromě toho je oblast domovem různých dalších zvířat, např. žab, netopýrů nebo jezevců. A pokud budete mít štěstí, možná uvidíte i nejmenší pracovníky firmy – včely. Porsche totiž letos začalo prodávat kromě automobilů i med.

Možnost návštěvy je bohužel dost omezená

Offroadový polygon u továrny pravděpodobně nemůže být blokován příliš dlouhou dobu, a tak bude safari otevřeno jen zhruba měsíc – od 9. července do 3. srpna. Atrakce je určena primárně pro děti ve věku osm až jedenácti let.

„Dlouhodobé věnování snaze k ochraně životního prostředí a vzdělávání je pro nás důležité,” říká na adresu safari Gerd Rupp, předseda představenstva lipské továrny Porsche. „Těšíme se na otevření přírodních prostor naší továrny dětem v rámci Porsche Safari,” dodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám