Hlavní obsah

Alfa pracuje na supersportovním 8C, bude mít 700 koní a stovku zvládne za 3 sekundy

Novinky, maž

Sergio Marchionne v rámci svého projevu o plánech koncernu Fiat Chrysler (FCA) prozradil i několik zajímavých detailů o chystaném supersportu od Alfy Romeo. Na papíře vypadají mimořádně – jaká bude realita, je otázkou.

Foto: Alfa Romeo

První informace k modelu Alfa Romeo 8C

Článek

Jisté je, že půjde o nízké dvoumístné auto s motorem umístěným uprostřed. Monokokový podvozek hojně využívá karbon, takže nejspíš budeme mít co do činění s lehkým automobilem, podobně jako u menšího modelu 4C.

Motor s neupřesněnými technickými parametry, ale zveřejněným výkonem 700+ koní je přeplňovaný dvěma turbodmychadly (technologie twin-turbo). Síla motoru se bude přenášet na zadní kola, přední pak bude roztáčet elektromotor. Téměř jistotou je pak použití techniky od Ferrari.

Zatím nebylo upřesněno, kdy by se 8C mělo začít prodávat. V případě Alfy Romeo ale platí, že termíny dokončení projektu se neustále posouvají.

Alfa pro čínský trh připravuje prodloužené verze modelů Stelvio a Giulia a chystá se rovněž kupé na bázi druhého. Za čtyři roky by podle šéfa koncernu Fiat Chrysler měla Alfa prodávat ročně 400 tisíc aut. [celá zpráva]

Test: Alfa Romeo 4C SpiderVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám