Hlavní obsah

Soukromá sbírka Carola Shelbyho je na prodej

Novinky, fra

Už třetího června bude na aukci Greenwich Concours d´Elegance hodně nacpáno. Najdou se tam zajímavá auta, která jsou vzácná, mají svou historii i zapsaná slavná jména. To nejznámější má hned několik aut – Carol Shelby.

Foto: Bonhams

1965 Shelby 427 Series Cobra

Článek

Kdo by neznal Carola Shelbyho – automobilového nadšence, designéra, konstruktéra, továrníka, závodníka, sběratele… Autora třeba takového skvostu jako Shelby Cobra.

A tenhle muž měl svou velkou sbírku vozů. Měl hlavně ty svoje. Miloval to, co udělal, aby také ne. Ale v jeho sbírce byly i zajímavé vozy jiných značek. Teď se dostává do aukce část jeho sbírky. A bude to opravdu zajímavý průřez tím, co kdysi měl ve svojí garáži. Takže tu nesmí chybět jeho osobní 1965 Shelby 427 Series Cobra (titulní fotka) nebo 1966 Ford Mustang Shelby GT350. Ale je tady i De Tomaso Pantera z roku 1983, Dodge CSX z roku 1987 nebo Ford Model A Sport Coupe (1931).

Foto: Bonhams

Ale tohle je jedna z nejúžasnějších věcí v nabídce: 1999 Shelby 1 Series, který už v té době dokázal zrychlit na stovku za 3,2 sekundy

Jsou to opravdu zajímavé věci – od opravdových klasik až po prototypy. Za ty jmenuje třeba Dodge Shelby Dakota Prototype, což je pickup, kterému vyndal Carol Shelby původní šestiválec a nahradil ho velkým osmiválcem. A cena za tohle auto by přitom měla být směšná – asi 320 000 Kč.

Foto: Bonhams

Dodge Shelby Dakota Prototype

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám