Hlavní obsah

Dublinský gang si zahrál demolition derby. V rezidenční ulici

Skupina kriminálníků v irském hlavním městě Dublinu se před pár dny rozhodla vzdát hold svému zesnulému náčelníkovi poněkud svérázným způsobem - demolition derby s kradenými auty v rezidenční ulici. Nikdo nebyl zraněn, uvedla policie a spustila vyšetřování.

Foto: Profimedia.cz

Demolition derby (na ilustračním snímku) je běžná zábava, jenže v uzavřených arénách – ne na ulici.

Článek

Pojem „demolition derby” asi není neznámý – jde o show, ve které do sebe auta v uzavřené aréně bourají, dokud jsou pojízdná. Kdo zůstane poslední pojízdný, vyhrává. Klíčem k úspěchu jsou samozřejmě upravená auta a hlavně uzavřený prostor. Gang si ale tuhle „hru“ uspořádal na normální ulici na dublinském předměstí Finglas. Stalo se to v pátek 11. května.

A aby toho nebylo málo, s kradenými auty. „Gang kriminálníků”, jak tuto skupinu lidí označuje britský web CarThrottle, se údajně do demolition derby pustil, aby vzdal hold svému padlému náčelníkovi. Ten zemřel nedávno při nehodě na motorce.

Video výše bylo pořízeno jedním z místních obyvatel a vidíme na něm, nejenže auta narážejí do sebe, ale že také nabourají do zaparkovaného, a tedy neúčastnícího se auta. Vozidla, která byla při demolition derby použita, byla později objevena shořelá nedaleko od místa konání.

Policie spustila vyšetřování incidentu a oznámila, že při divoké „jízdě“ gangsterů nebyl nikdo zraněn. O automobilech by se však totéž říci nedalo, ani kdyby pak nebyly zapáleny.

Reklama

Výběr článků

Načítám