Hlavní obsah

Aston Martin chystá SUV, přijde v roce 2021

Novinky, maž

Aston Martin na letošním autosalonu ve švýcarské Ženevě ukázal koncept elektrického SUV. Nyní je potvrzeno, že sériová verze skutečně dorazí. Stane se tak v roce 2021 a prodávat se bude pod značkou Lagonda, kterou Aston Martin vlastní.

Foto: Aston Martin

Lagonda Vision Concept (2018)

Článek

Půjde o čistě elektrické SUV, první model znovu vzkříšené značky Lagonda. Britská značka jej prezentuje jako první superluxusní sportovně-užitkové auto jezdící na elektřinu.

Baterie jsou u studie uloženy v podlaze a elektromotory na nápravách zas tolik místa nezabírají, byť i tyto komponenty potřebují své chlazení. Vůz je připraven na novou generaci akumulátorů, tzv. solid state, které nemají tekutý elektrolyt, a nemají tak vysoké riziko požáru. O konceptu jsme psali už začátkem března. [celá zpráva]

Foto: Aston Martin

Lagonda Vision Concept (2018)

Foto: Aston Martin

Lagonda Vision Concept (2018)

Výkon elektromotorů či jízdní dynamika zveřejněny nebyly. Víme ale, že baterie mají stačit k dojezdu zhruba 644 kilometrů.

Obchodní značka Lagonda je nyní majetkem Aston Martinu. Poprvé ji použil Wilbur Gunn, když v roce 1899 založil firmu Lagonda Engineering Company. Nejprve vyráběla motory pro lodě, pak i automobily.

Sportovně-užitkové modely kromě Ferrari vyrábějí všichni tradiční výrobci sportovních vozidel. Ve čtvrtek 10. května odpoledne se poprvé ukáže luxusní SUV od Rolls-Royce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám