Hlavní obsah

Kárované čalounění nabízí jen dvě automobilky světa

Pro všechny, kteří nechtějí základní čalounění, ale jednobarevná kůže jim přijde nudná, nabízí Volvo do kombíku V60 plédové látkové čalounění v kombinaci s béžovým vinylem. Vypadá to opravdu dobře.

Foto: Volvo

Plédové čalounění ve Volvu V60 tvoří kombinace tmavě šedých a béžových vláken.

Článek

Když se začne hovořit o autě s výklopnou zádí a plédovým čalouněním sedaček, člověka napadne jistá německá automobilka, jejíž jméno začíná na V. Ostatně, Golf GTI si z takového čalounění sedaček udělal skoro jistý poznávací znak.

Volkswagen však není jediná značka, jejíž vůz nabízí látku s károvaným vzorem na sedačkách. Tou druhou je Volvo, konkrétně model V60, který pro výbavu Momentum, tu nižší ze dvou dostupných, nabízí čalounění pojmenované City Weave.

Foto: Volvo

Plédové čalounění ve Volvu V60

Toto čalounění je bez příplatku a byť kůži většina lidí vnímá jako luxusnější materiál pro sedačky, a tedy ji má spojenou s dražšími auty, skutečná výhoda kůže je spíš ve snazší údržbě. Ve srovnání s látkou v létě může pálit a v zimě studit, zejména nemáte-li sedačky vyhřívané, takže mnoho lidí upřednostňuje látku.

Spousta luxusnějších aut ale látkové čalounění nenabízí buď vůbec, nebo jako šedý základ, který moc přitažlivý není, takže si každý rád přihodí několik desítek tisíc za kožené čalounění. Pléd s vlákny v šedé a béžové barvě v kombinaci s béžovým vinylem a béžovým stropem je ale vážně pohledný.

Foto: Volvo

Volvo V60

Pokud patříte k lidem, kteří kůži v autě mají jen proto, že nic jiného pěkného k mání nebylo, a pokud jsou vaše děti schopné jíst v autě čokoládu, aniž by významné procento jejího objemu vmasírovaly do sedaček, tohle může být velmi zajímavá a neobvyklá volba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám