Hlavní obsah

Volkswagen ukázal v Pekingu nový Touareg a sedan pouze pro Čínu

Novinky, maž

Volkswagen na právě zahájeném autosalonu v Pekingu ukázal nový sedan Lavida. Ten se bude vyrábět v Číně a určen je výhradně pro tamní trh. Kromě něj se v Pekingu představil nový Touareg a již dřívější koncept elektrického automobilu I.D. Vizzion.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Lavida (2018)

Článek

Volkswagen Lavidu na čínském trhu nabízí již 10 let, současná generace postavená na základech platformy MQB je v pořadí již třetí. Vyrábět a prodávat se bude výhradně v Číně, jde o levnější variantu sedanu Jetta, který si v Evropě rovněž nekoupíte. Má to jednoduchý důvod: v kompaktní kategorii chtějí zákazníci na Starém kontinentu hatchbacky nebo kombi, sedany pak až ve střední nebo vyšších třídách.

Automobilka zatím k modelu Lavida nezveřejnila žádné technické údaje - vnější rozměry nebo nabízené motorizace. Podle neoficiálních informací čínských médií bude k dispozici benzínová patnáctistovka (116 koní) a přeplňovaná dvanáctistovka s obdobným výkonem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Lavida (2018)

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Touareg - oficiální foto

Kromě Lavidy, která se nebude prodávat nikde jinde než v Číně, německá automobilka ukázala v Pekingu nový Touareg a koncept I.D. Vizzion, představený letos v Ženevě. [celá zpráva]

Volkswagen loni v Číně prodal 3,2 miliónů vozidel a jde tak o jeho největší trh. Letos má nakročeno k ještě lepším výsledkům, za první čtvrtletí prodal na zdejším trhu 750 000 vozidel, což je proti loňsku skoro devítiprocentní růst.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I. D. Vizzion

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám