Hlavní obsah

Kladivo na Rolls-Royce, Mercedes v Číně ukázal koncept obřího SUV

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že Mercedes přiveze na pekingský autosalon koncept obřího luxusního SUV, se neoficiálně vědělo už někdy od letošního ledna. Koncept je nazvaný poněkud krkolomně Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury a jeho design je vše, jen ne nenápadný.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-Benz koncept Ultimate LuxuryVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Nový koncept je předzvěstí nového obřího SUV, kterým chce Mercedes konkurovat tomu nejdražšímu, co trh nabízí (Bentley Bentayga) nebo bude v brzké době nabízet (Rolls-Royce Cullinan).

Vzhled konceptu je ušit na míru čínskému publiku, auto jsme sice neviděli in natura, fotografie a video ale budí až lehce kýčovitý dojem. Obří maska chladiče společně na každý pád působí nápadně. Auto samotné je větší, než se na první pohled zdá. Na délku má 5260 mm, je široké 2110 mm a vysoké 1764 mm. Auto stojí na obrovských kolech o průměru 24 palců.

Foto: Mercedes-Benz

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (2018, koncept)

Foto: Mercedes-Benz

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (2018, koncept)

Jezdí na elektřinu, klidně i 250 km/h

Uvnitř najdete vzdušný interiér, jemuž dominují dva velké displeje. Kombinace bílých sedaček a tmavého obložení působí velice luxusně. Samotný koncept Vision Ultimate Luxury je plně funkční. Pohání jej hned čtyři elektromotory o celkovém výkonu 550 kW. V podlaze uložené baterie dovolují dojezd 500 km na jedno nabití, maximální rychlost je omezena – pro elektromobil velice nestandardně – až při 250 km/h.

Mercedes patrně ještě letos ukáže sériovou verzi svého největšího luxusního SUV. Stane se tak patrně ke konci letošního roku, kdy své vůbec první sportovně-užitkové auto ukáže Rolls-Royce. Tvrdí o něm, že ve své kategorii bude nejluxusnější a nejlepší. Uvidíme, co na to automobilka ze Stuttgartu...

Foto: Mercedes-Benz

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (2018, koncept)

Foto: Mercedes-Benz

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury (2018, koncept)

Anketa

Líbí se vám koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury?
Ano
37,1 %
Ne
62,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 623 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám