Hlavní obsah

Audi poodhalilo konkurenta elektrické Tesly

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v roce 2020 by měl přijít na trh plnohodnotný konkurent amerického elektromobilu Tesla Model S, tedy velký sedan, jehož jediným pohonným médiem bude elektřina.

Foto: Audi

Nový e-tron od Audi

Článek

Audi nezahálí ani po autosalonu v Ženevě. Naopak. Firma si velmi chytře naplánovala na „okurkovou sezónu“, kdy ostatní značky už své novinky vystřílely, nějaké ty další zajímavosti a informace. Tohle je jedna z nich.

Už na autosalonu se mluvilo právě o tomto velkém voze, který by měl zaujmout manažery. Měl by být pohodlný, luxusní, plný elektroniky, pocházející z Audi A8, a navíc velmi dynamický díky svým elektromotorům. Doplnit by měl elektrické SUV, které se na autosalonu také objevilo, ale už v hmatatelné podobě.

Foto: Audi

Audi e-tron Sportback (2017)

Základ auta bude platforma pro elektromobily, kterou Audi připravuje ve spolupráci s Porsche. Takže vlastně půjde o jakési převlečené Porsche, dnes zatím označované podle konceptu Mission E.

Předpokládáme, že první koncept by se měl objevit už letos a sériovější verze příští rok. K tomu se objeví další spousta nových elektrifikovaných verzí. Vždyť Audi jich chce mít v roce 2025 už 25. Nejde ale jen o čistě elektrické modely, ale i hybridy. Ostatně Audi musí tak rychle připravovat tyto vozy, protože chce expandovat hlavně v Číně, kde se nyní intenzivně bojuje proti vozům se spalovacím motorem a jednou bude prodej těchto neekologických aut zakázán úplně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám