Hlavní obsah

Renault EZ-GO je francouzská předpověď budoucnosti dopravy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak bude jednou vypadat automobilová doprava? Na tom se spousta odborníků i značek shodne – sdílená autonomní auta, plně elektrifikovaná. Renault EZ-GO tuhle koncepci rozvádí do tvaru, který je zajímavý už tím, kudy se do vozu nastupuje.

Foto: Renault

Renault EZ-GO

Článek

Renault si tímhle konceptem představuje budoucnost jako kompletně elektrickou a robotizovanou i v dopravě. Senzory, lokace, přesná výpočetní technika. Vše v jednom autě, ve městě, v centralizovaném systému. Vše se vyhodnocuje a upravuje tak, aby doprava byla co nejefektivnější.

Renault EZ-GOVideo: Renault

Přivolat si auto může zákazník buď telefonní aplikací, nebo si dojde na stálé místo, kde prostě naťuká do obrazovky cílové místo, odklikne si svou kartu a nastoupí. Ovšem nastoupí velmi zajímavě. Odklápí se totiž přední část auta.

Vevnitř jsou lavice podél stěn, takže tu nejsou klasické sedačky, ale dalo by se to přirovnat ke starému metru. Obava, že by se něco mohlo stát, je lichá. Vždyť vůz má omezenou rychlost na 50 km/h a vše se řídí automaticky. Nic na silnici se neděje bez kontroly. Vše je v pohybu tak, jak má.

Foto: Renault

Renault EZ-GO

Foto: Renault

Renault EZ-GO

Samozřejmě že vůz je plně autonomní a elektrický. Zároveň je velmi obratný, protože všechna kola jsou natáčecí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám