Hlavní obsah

BMW konceptem poodhaluje M8 Gran Coupé, vypadá jako predátor na lovu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystané BMW M8 nevznikne jen jako dvoudveřová verze, mnichovská automobilka chystá i čtyřdveřové provedení. Jak budou obě verze vypadat, významně naznačuje koncept M8 Gran Coupé, jenž se právě představil na ženevském autosalonu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: BMW konceptem poodhalilo M8 Gran CoupéVideo: AP

 
Článek

Vnější design vypadá hodně výrazně, obří maska chladiče, agresivní nárazník – tohle auto vypadá jako predátor, který chce rozsápat všechno kolem sebe. Když si přimyslíte kliky dveří, což je prvek, který současné koncepty napříč všemi značkami nemají, díváte se podle nás na produkční verzi.

Jistě, pár kosmetických úprav patrně proběhne, ale i tak půjde o hodně výrazný model od BMW. Podívejte se třeba dozadu na odtrhovou hranu, široký rozchod kol, výrazně vytažené blatníky nebo výrazný zadní difuzor a dvě dvojité koncovky výfuku.

Foto: BMW

BMW Concept M8 Gran Coupé (2018)

Foto: BMW

BMW Concept M8 Gran Coupé (2018)

Technika zatím neznámá

Zajímavostí je barva karoserie: Salève Vert, jež se v různých světlených podmínkách mění ze zelené na šedavě modrou. Možná jste si všimli, že okenní lišty jsou zlatavé, což vypadá trochu pouťově.

Foto: BMW

BMW Concept M8 Gran Coupé (2018)

K použité technice zatím tiskové oddělení BMW nic neřeklo. Pod kapotou sériové verze se bude podle zatím nepotvrzených zpráv nacházet vidlicový osmiválec a dvanáctiválec; očekávaný výkon tak zcela určitě překročí hranici 600 koní (tolik má nové M5).

Nový koncept se ve světové premiéře ukázal na právě zahájeném autosalonu v Ženevě.

Foto: BMW

BMW Concept M8 Gran Coupé (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám