Hlavní obsah

Italdesign vyprodal model Zerouno, představí ho i jako roadster

Novinky, fra

Ještě před nedávnem si mohl luxusu chtivý zákazník koupit jedno z pěti vozidel Italdesign Zerouno za 35 miliónů korun. A protože se všech pět prodalo, společnost Italdesign udělala to nejjednodušší, co mohla. Karbonové superauto předělala na roadster - dalších pět boháčů tak má šanci.

Foto: Italdesign

Italdesign Zerouno

Článek

Italdesign je firma, která patřila mezi špičkové nezávislé karosárny a designerské firmy. Z její produkce vyšly skvosty jako Lotus Esprit, Saab 9000, Maserati MC12, DeLorean DMC-12 nebo Alfa Romeo 159. Samozřejmě i hromada fiátků, seatů a volkswagenů…

Jméno Italdesign Giugiaro bylo jednoduše vždy pojmem. Ovšem dnes už Giugiaro ve firmě není a Italdesign patří ze sta procent firmě Audi. Ostatně i na modelu Zerouno je to znát, vždyť stojí na podvozku Audi s vidlicovým desetiválcem o objemu 5,2 litru s výkonem 449 kW (610 koní).

Ovšem karbonová karoserie i monocoque jsou opravdu originál. Lehké auto s tímto agregátem zrychlilo na stovku za 3,2 sekundy, maximálka byla 330 km/h.

Foto: Italdesign

Italdesign Zerouno

Italdesign aktuálně představí i nástupce zmíněného vozu – roadster (opět v počtu pěti kusů), na ženevském autosalonu ve Švýcarsku.

Očekáváme, že tohle auto bude něčím výjimečné, letos totiž Italdesign slaví padesátileté výročí. Takže možná pod kapotou najdeme i něco o kousek silnějšího. Aby se oslava pořádně vydařila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám