Hlavní obsah

Děti v Číně si hrály na autodrom. Poškodily 30 dospěláckých elektromobilů

Co uděláte, když je vám deset a na parkovišti prodejny aut najdete několik odemčených vozů s klíčky uvnitř? Desetiletý chlapec z Čchung-čchingu se jedním projel. Pak pozval i kamarády, se kterými hrou na autodrom způsobili statisícovou škodu.

Foto: Profimedia.cz

Děti v Čchung-čchingu si hrály na autodrom. Jenže se skutečnými auty, která nebyla obehnaná gumou. (Ilustrační foto)

Článek

Čínské město Čchung-čching bylo svědkem velmi neobvyklého zločinu - desetiletý chlapec tam inicioval autodrom se skutečnými elektrickými auty. Poškození, které rezultovalo, bylo podle webu ChannelNewsAsia.com vyšší než 200 tisíc jüanů, tedy asi 646 tisíc korun.

Chlapec, jmenovaný pseudonymem Xiao Yu, si rád chodil hrát do garáží. Zjistil, že některá auta byla odemčená a byly v nich klíčky. S jedním se tedy projel - jak řídit odkoukal od dospělých, které při tom sledoval.

O tomhle zážitku řekl několika svým kamarádům, které později vzal s sebou a naučil je řídit. Informace se šířily a dětí za volanty elektroaut v garážích bylo čím dál víc. A jednou vznikl nápad zahrát si na autodrom, což samozřejmě auta poškodilo.

Dealer, jemuž parkoviště patřilo, na rozbitá auta pochopitelně přišel a informoval policii. Ta děti vypátrala a konfrontovala, načež následovalo Yuovo přiznání. A také vyjádření lítosti všech zúčastněných, jak se dozvídáme s odkazem na čínské noviny The Paper.

Nedošlo k žádnému zranění, což budiž dobrou zprávou. Dealer nyní jedná s rodiči dětí o kompenzaci za poškození. Předpokládáme, že auta neměla značky, a není jisté, jak a jestli vůbec byla pojištěna.

Reklama

Výběr článků

Načítám