Hlavní obsah

Forte odkrývá tajemství chystané Kie Cee´d ze Žiliny

Novinky, maž

Kia do Detroitu přivezla sedan Forte. Jeho design částečně vychází z křivek již prodávaného stingeru, sedanu s pohonem zadních kol. A forte ukazuje, jak bude vypadat nový ceee´d, jehož nová generace se ukáže už v březnu.

Foto: Kia

Kia Forte (2018)

Článek

Forte mezigeneračně narostlo o citelných 81 mm na současných 4641 mm, což je o téměř 20 centimetrů méně než u 4,8 m dlouhého stingeru. Forte nabídne 428 litrů v zavazadlovém prostoru a proti minulé generaci i více místa pro posádku.

V nabídce je prozatím jediná motorizace a to ta, která by v Evropě kvůli emisním limitům ani být nemohla. Jde o dvoulitrový atmosféricky plněný čtyřválec, který má stejný výkon jako v případě odcházející druhé generace. Konkrétně jde o 110 kW (150 k) a točivý moment 179 newtonmetrů. Motor je spojený buď s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, nebo s rovněž šestistupňovým automatem.

Foto: Kia

Kia Forte (2018)

Design sedanu forte naznačuje, jak bude vypadat nová generace cee´du. Ta se ukáže již v březnu na ženevském autosalonu a vyrábět se bude jako dosud na Slovensku. Půjde o klasický hatchback, zatímco forte byl a je sedan. A zrovna tříprostorové karoserie se na starém kontinentu moc neprodávají.

Základní cena činí v USA 17 000 dolarů, to jest zhruba 360 tisíc korun.

Foto: Kia

Kia Forte (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám