Hlavní obsah

V Saúdské Arábii otevřeli první autosalon výhradně pro ženy

Novinky, fra

Několik měsíců poté, co bylo v Saúdské Arábii přiznáno právo ženám řídit auto, bylo otevřeno první dealerství, kde obsluhují právě ženy, a je zaměřeno na ženy řidičky.

Foto: Profimedia.cz

Nově otevřený autosalon pro ženy ve městě Džidda v Saúdské Arábii

Článek

O rovnoprávnosti žen a mužů nemůže být v Saúdské Arábii zatím ani řeč. Přesto poslední kroky, které podnikl tamní vládce, princ Muhammad bin Salmán (32), ukazují, že země se snaží dostat alespoň malými krůčky k rovnoprávnějším vztahům. Ženám zde například vůbec poprvé bylo dovoleno chodit na sportovní utkání, mají ve školách tělocvik a také mohou řídit auta.

Tento poslední malý krůček vyvolal opravdu velkou vlnu nadšení mezi tamními ženami, protože právě v této zemi nemožnost řídit automobil byla často velmi limitující věc. V zemi, kde se všichni pohybují drahými auty, nemohly ženy ani zajet nakoupit do obchodního domu.

Jeď a nakupuj!

A právě tohle se stalo také marketingovým heslem nového autosalonu, který se otevřel v jednom obchodním domě ve městě Džidda. Heslo „Jeď a nakupuj“ (Drive and Shop) dobře vystihuje cílovou skupinu, na kterou je zaměřen.

V obchodě, kde se prodávají především automobily s nízkou spotřebou paliva, prodávají podle Automotive News výhradně ženy. „Je známo, že ženy jsou ty, které nakupují v obchodních centrech," říká vedoucí prodejny Šarifa Mohammadová, „Všechny obchody fungují díky ženám. Všechny prodavačky jsou ženy, v restauracích jsou opět jen ženy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám