Hlavní obsah

Podlaha kufru Fordu EcoSport je inspirována pláství. Unese 300 kilogramů

Podlahové plato Fordu EcoSport váží necelé tři kilogramy, ale unese přes 300 kg - a bez problémů tři včelaře. Říká to tisková zpráva a video automobilky. EcoSport jsme testovali v prosinci a plato z recyklovaného materiálu, inspirované pláství, nevykazovalo jakoukoli neduživost.

Podlahové plato Fordu EcoSport je vyrobeno z recyklovaného papíruVideo: Ford

 
Článek

Ano, recyklované materiály najdete i v automobilech. V případě Fordu byl použit recyklovaný papír právě na podlahové plato.

Běžně si ho v autě ani nevšimnete, prostě mu nevěnujete pozornost, jen občas možná změníte jeho polohu nebo pod něj něco schováte. Na kufru jsou jiné detaily, které zaujmou mnohem spíše, jak jste se mohli dočíst v testu koncem loňského roku. [celá zpráva]

Foto: Ford

Takhle vypadá voštinová struktura podlahového plata EcoSportu.

Samotné plato váží zhruba tři kila, ale unese přes 300 kg zátěže, uvádí tisková zpráva Fordu. To proto, že papír uvnitř má strukturu voštiny - včelí plástve.

„Kombinace pevnosti a lehkosti, jakou se vyznačuje struktura pláství, se již uplatnila v extrémních aplikacích, jako jsou rakety, letadla nebo supersportovní automobily. Proto byla přirozenou volbou i pro nás,“ píše Ford dále v tiskové zprávě.

A na videu ukazuje, že „přes 300 kg” je víc, než váží tři včelaři dohromady. Plato je sice řádně prohnuté, ale tři lidi udrží. Že by neuneslo náklad, tedy rozhodně k minusům EcoSportu patřit nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám