Hlavní obsah

Očekávané automobily roku 2018

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také letošní automobilový rok bude bohatý na nové modely. Mezi nejzajímavější novinky bude patřit nová generace sportovních modelů Porche 911, BMW Z4 nebo Mégane R.S. Rok 2018 bude ve znamení SUV modelů, se svým prvním přijde Rolls-Royce, obří nové modelové řady přinesou Audi a BMW.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Audi ve středu 31. ledna v Ingolstadtu poprvé ukáže novou generaci A6, modelu vyšší středí třídy. Německá automobilka dále představí novou generaci Q3 a dorazit by mělo obří SUV Q8 a plně elektrické SUV.

Bentley letos ukáže Bentaygu s osmiválcem (dosud je toto SUV dostupné jen s V12), dorazí také hybridní provedení.

Příznivci BMW se mohou těšit na novou generaci modelu i8 (včetně roadsteru), největší událostí ale bude nová řada 8, tedy obří kupé (včetně sportovní verze M8). Přijde také nová generace X5 a v samotném závěru letošního roku pak své největší SUV v nabídce - X7. Letos se dočkáme roadsteru Z4 a odlehčené verze M2 CS. Novináři spekulují o příchodu nové řady 3.

Hyundai letos přiveze Veloster, netradičně pojatý model se čtyřmi dveřmi, který komerčně nezazářil.

Jaguar letos přijde s čistě elektrickým SUV modelem I-Pace.

Mercedes-Benz kromě nové třídy A dále chystá zcela novou generaci třídy G, a tedy ikonického off-roadu. Na trh přijde i nová generace Sprinteru.

Ford letos v dubnu poprvé ukáže nový Focus, svou největší letošní novinku. Později hatchback doplní i praktičtější kombi.

Opel obohatí trh sportovněji pojatou Insignií GSi. Přijde ve verzích liftback a kombi.

Porsche přijde s novou generací 911. Ta bude mít stále plochý šestiválec, spekuluje se o hybridní verzi.

Renault letos začne prodávat sportovní Mégane R. S.

Volkswagen letos uvede novou generaci Touaregu.

Volvo letos přijde s novým sedanem S60 a z něj odvozeného kombi V60.

Suzuki letos přijde s novým Jimny, malým off-roadem, který se vyráběl dlouhých dvacet let.

Rolls-Royce letos přijde se svým historicky prvním SUV, Cullinan.

Škoda letos představí omlazenou Fabii, stane se tak již v březnu na ženevském autosalonu. Ještě letos dorazí decentní facelift vlajkové lodi Škody, tedy modelu Superb. Na trh přijdou i deriváty Kodiqau (RS) a Karoq ve variantách Scout a Sportline. Ještě letos podle našich informací přijde nová verze Spacebacku, která již neponese název Rapid. Design bude kompletně přepracovaný a co jsme zatím měli možnost vidět, půjde o jednu z nejvýraznějších škodovek za posledních dvacet let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám