Hlavní obsah

Zrození TVR Griffith v 60 sekundách

Novinky, fra

TVR je zpátky. Jedna ze slavných značek zažila svůj návrat a ukazuje se, že spousta lidí stále chce auto, které se spoléhá na řidiče, a ne na tisíce elektronických pomocníků. A třeba i za velké peníze. Podívejte se, jak se takový lehoučký sportovní vůz vyrábí.

Jak se vyrábí TVR GriffithVideo: TVR

 
Článek

O TVR Griffith jsme vás informovali už mockrát. Zmrtvýchvstání této značky a postupné odhalování nového vozu nás nenechalo chladnými. TVR Griffith byl odhalen a stručně řečeno, překonal všechna očekávání. [celá zpráva]

Puristický sporťák má klasickou koncepci – co nejmenší hmotnost (1250 kg), pohon na zadní kola a velký a silný motor připravený renomovanou firmou Cosworth. Je to vidlicový pětilitrový osmiválec s atmosférickým plněním. Výkon je 373 kW (507 koní). Agregát spolupracuje s manuální převodovkou Tremec.

Foto: TVR

TVR Griffith

Tohle všechno ve výsledku znamená, že auto je naprosto úžasné. První videa ukázala, že z výfuku se line neskutečná symfonie, která je ódou na automobilový svět. Video, které vám představujeme, ukazuje výrobu celého vozu ve zrychleném režimu. A je to krása. Tohle není žádná sériovka z pásu. Tady přímo tančí skupina lidí, kteří autům rozumějí – od posledního šroubku po střechu auta. Oni vědí a auta milují. A na tomhle vozu je to znát.

Reklama

Výběr článků

Načítám