Hlavní obsah

Koenigsegg ničil auto za 54 miliónů. Takhle to vypadalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani auto, kterého se vyrobí všehovšudy 80 kusů, neunikne nárazovým testům. Koenigsegg jako dárek svým „sledujícím” na Instagramu nadělil video, které ukazuje zkoušky modelu Regera. A nejde jen o simulované nárazy do zdí.

Crash testy Koenigseggu Regera Video: Koenigsegg

 
Článek

Počítačové simulace dnes zvládnou hodně, ale skutečný crash test nahradí jen máloco. Proto i Regera, poslední hypersport švédské automobilky Koenigsegg, byla poslána proti zdi a jiným tvrdým věcem.

Test můžete zhlédnout ve videu výše. Bylo zveřejněno samotnou automobilkou, která se rozhodla takto oslavit milióntého sledujícího na Instagramu. A pro kohokoliv, kdo má rád auta, tato podívaná až bolí.

Ne kvůli normovaným nárazovým zkouškám v kontrolovaném prostředí, ale spíš kvůli tomu, co s Regerou dělají testovací jezdci na polygonu. Takhle rychle přes ostré terénní zlomy jako obrubníky nejezdí lidé ani s offroady.

Zajímavostí je, že podle informací webu CarBuzz.com sledujeme jedno jediné auto. Karbonové monokokové šasi, na kterém je Regera postavena, je údajně tak pevné, že všechny tyhle rány vydrželo bez deformace. Vůz jen dostal nové díly kolem něj a vnější panely karoserie a mohl se vydat do další fáze očistce.

Reklama

Výběr článků

Načítám