Hlavní obsah

BMW začalo vyrábět své největší SUV, X7 ukáže až za rok

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW ve své americké továrně ve Spartanburgu zahájilo předsériovou výrobu nového modelu X7, který doplní nabídku celkem šesti ostatních SUV modelů, které mnichovská továrna nabízí.

Foto: BMW

Předprodukční BMW X7

Článek

BMW X7 bude, jak je patrné již z názvu, největším SUV v nabídce mnichovské automobilky. Ta jej plánuje představit až koncem příštího roku.

První vyrobené kusy nyní čekají zkoušky odolnosti a testovací jízdy v extrémních podmínkách Údolí smrti, za polárním kruhem a na dalších místech. Předprodukční kusy jsou ještě ve výrobním závodě obaleny maskovací fólií, nějaké výraznější odlišnosti od řady X5/X6 ovšem neočekáváme.

Foto: BMW

Výroba předprodukčních BMW X7

BMW X7 by se měla na trh dodávat ve čtyřmístném a sedmimístném provedení, v nabídce budou naftové a benzínové šestiválce, v zákulisí se hovoří rovněž o osmiválci nebo dokonce dvanáctiválci.

Na stejné výrobní lince ve Spartanburgu se vyrábí i modely X5 a X6. Celosvětově je právě americká továrna v rámci BMW tou největší, roční kapacita činí 450 000 automobilů a třeba za rok 2016 se zde vyrobilo 411 000 vozidel, prodávaných nejenom v USA, ale i exportovaných do 140 zemí světa, včetně České republiky.

Foto: BMW

Předprodukční BMW X7

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám