Hlavní obsah

Ford příští rok uvede nový focus, dorazí také mustang a sportovní fiesta

Novinky, maž

Tuzemský dovozce Fordu přijde příští rok s deseti novými či omlazenými modely. Tou největší novinkou bude v pořadí čtvrtá generace focusu, jenž bude na český trh uveden v polovině roku. Na setkání s novináři to uvedl marketingový ředitel Libor Beneš.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V lednu Ford uvede omlazený sportovní model mustang, jenž dostal mj. desetistupňovou automatickou převodovku. Nabízet se jako tradičně bude i s přímo řazenou skříní, v nabídce bude verze se čtyřválcem (290 k / 213 kW) i „plnotučný” osmiválec o výkonu 451 koní (336 kW ). V nabídce budou obě karosářské verze (kupé a kabriolet), ceny začínají na částce 1 134 990 korun.

První měsíc příštího roku bude ve znamení omlazené verze kompaktního SUV EcoSport (první jízdní dojmy z portugalských silnic přineseme už tento týden), vyráběném v rumunské továrně v Craiově. [celá zpráva]

Foto: Ford

Ford Mustang (2017)

V dubnu a v květnu přijdou na český trh dva deriváty modelu fiesta. Prvním bude Fiesta Active, tedy verze s dobrodružnějším vzhledem a mírně vyšší světlou výškou. Druhým pak bude sportovně laděná Fiesta ST o výkonu 200 koní. [celá zpráva]

Nový focus  se ukáže v dubnu, dorazí i kombi

V polovině příštího roku dorazí pro Ford nejdůležitější model, nová generace focusu, tedy modelu nižší střední třídy (golf, octavia apod.). První odhalení lze podle Libora Beneše očekávat v dubnu, první vozy budou v Česku k dispozici v červnu.

Foto: Ford

Ford Fiesta ST (2017)

Na podzim přijde praktičtější verze kombi, proti současné generaci delší o 10,8 centimetru. Kombi nabídne zavazadelník o objemu 608 litrů (Octavia Combi má jen o 2 litry více). V ceníku budou figurovat motory 1,5 EcoBoost a 2,0 TDCi, samočinná převodovka bude nové konstrukce a nabídne osm stupňů (proti současným šesti). Počítá se také s luxusněji pojatou verzí Vignale.

V srpnu a v listopadu dorazí omlazené modely Ka+ a Edge. V průběhu roku pak Ford uvede na trh užitkové a osobní verze celkem tří modelů - Custom, Courier a Connect.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám