Hlavní obsah

Zimní pneumatiky seženete i na supersporty, nově je zařazuje McLaren

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovat supersportovní auto v ceně několika miliónů korun v zimních podmínkách? Kdysi něco nemyslitelného je dnes pro nadšené majitele běžné. Nově pro většinu svých modelů zařadil zimní pneumatiky britský McLaren.

Ferrari FF na sněhu

Článek

Jízda autem zimní krajinou má své nezpochybnitelné kouzlo. Ideálně někde v horském prostředí, kdy opuštěnou silnici pokrývá vrstva uježděného sněhu a stromy za oknem se prohýbají pod nápory čerstvého sněhu. Ještě před takovými pěti deseti lety bylo nemyslitelné, aby na zimní silnice vyrazil majitel supersportovního auta.

Stále většina řidičů svá drahá auta na zimu zavře do vytápěné garáže, ale samotné automobilky nejsou proti, ani když chcete jezdit v nejnáročnějším období roku a nabízejí zimní obutí i pro ty nejrychlejší stroje. Obvykle jde o pneumatiky Pirelli, které využívá třeba Ferrari nebo Porsche.

Foto: McLaren

Se supersporty se někteří majitelé nebojí jezdit ani na podzim či v zimě.

Britský McLaren nabízí Pirelli MC Sottozero 3, na jejichž vývoji se spolupodílel. Pneumatiky jsou určeny pro modely 540C, 570S, 570GT a 570S Spider. Levné nejsou, pochopitelně, ale z testů vyplývá, že fungují špičkově na mokré i zasněžené vozovce. Dvacetipalcová pneumatika přijde na deset tisíc, za celou sadu tak dáte čtyřicet tisíc korun.

Ferrari FF na sněhuVideo: Ferrari

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám