Hlavní obsah

Schumacherova formule se vydražila za 165 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aukční síň Sotheby´s po víkendové akci mohla veřejně vyhlásit do světa: tohle je nejdražší moderní závodní stroj, který jsme kdy vydražili. Jde o monopost Formule 1 Michaela Schumachera z roku 2001.

Foto: RM Sotheby´s

Ferrari F1

Článek

V roce 2001 v tomto voze vyhrál Michael Schumacher dva ze tří závodů a pomohl mu tedy vyhrát jeden z jeho sedmi celkových titulů mistra světa. Pak byl odstaven, ale udržován stále v činnosti. Několikrát byl použit na testování, ale nakonec putoval do dražby. Jeho nejvyšší hodnota v aukci se tehdy vyšplhala na 70,4 miliónu korun.

Foto: RM Sothebys

Ferrari F1

O posledním víkendu však aukční síň Sotheby´s nabídla tento vůz znova do dražby. Očekávalo se, že se cena vyšplhá v přepočtu někam k 88 miliónům korun. Ovšem skoro dvojnásobek všechny překvapil. Auto putuje k zatím neznámému kupci, který má dokonce v ceně i skladování a dopravu od automobilky Ferrari.

Výtěžek ale nepůjde na další čtyřkolové hračky prodávajícího. Část výtěžku totiž poputuje na charitu, konkrétně na Schumacherovu nadaci Keep Fighting, která se zabývá bezpečností silničního provozu a omezení zranění hlavy.

Foto: RM Sothebys

Ferrari F1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám