Hlavní obsah

BMW na půl roku půjčilo zdravotníkům šest elektromobilů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení BMW bezplatně zapůjčilo šest elektromobilů i3 do půlročního užívání českých záchranných služeb. Automobily mají limit 9000 najetých kilometrů, po půl roce jej zdravotníci musí vrátit zpátky.

Foto: BMW

BMW i3

Článek

České zastoupení mnichovské automobilky už v podobném duchu zapůjčilo 11 modelů i3 Policii ČR. BMW i3 určená pro zdravotníky budou působit v Praze, Brně, Hradci Králové, v Ostravě a ve Zlíně. Ze šesti poskytnutých vozidel jsou dvě čistě elektrická (200 km) a čtyři s prodlužovačem dojezdu ve formě spalovacího motoru (dojezd 350 km).

BMW i3 je poháněno výhradně elektromotorem; zajímavostí je, že jeho váha je pouhých 50 kilogramů. Nejvyšší výkon činí 125 kW/170 k a točivý moment 250 Nm, který se přenáší přes jednostupňovou převodovku na zadní kola. Jako zdroj energie slouží lithium-iontový akumulátor umístěný v podlaze.

Maximum točivého momentu je k dispozici od nulových otáček a razance, s jakou BMW i3 zrychluje do nějakých 100 km/h, je fantastická. Nejvyšší rychlost je omezena při 150 km/h a při zrychlení 0–65 km/h je i3 rychlejší než sportovní model M3. Další informace najdete v našem redakčním testu. [celá zpráva]

Foto: BMW

BMW i3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám